Home
Nieuws
Katers
Sarita & Hottie
Mila
Chica & Evita
Florice
 Castraat
Herplaatsing
Kittenbeleid
Kittens
Offspring
Fotoalbum
Gastenboek
Contactformulier
LEES HIER AUB ONS KITTENBELEID , meer vragen rondom aanschaf van een huisdier ? kijk op : www.licg.nl
Neem ook eens een kijkje op www.licg.nl hier is onder het kopje " praktisch" ook veel info te vinden

Kittens die bij ons geboren worden komen uit ouders / grootouders die getest worden op erfelijke afwijkingen, door o.a. een erkende radioloog of echospecialist  , ze worden getest op Bloedgroep, Fiv/Felv ( kattenaids en leukemie), Patella Luxatie ( knietjes) en HCM/PKD ( hart en nieren) Het spreekt voor zich dat de testen  zijn in te zien  tijdens een bezoek aan onze cattery.

We doen er alles aan om de kittens een goede start te geven zodat ze kunnen uitgroeien tot gezonde sociale dieren.

Onze katten en kittens eten Royal Canin, Hills, en afwisselend : kip, vis, vlees , nat en rauw voer . Nat voer vanwege het hoge vochtgehalte, katten zijn vaak slechte drinkers en op deze wijze voorkom je onnodige nierproblemen, het aanschaffen van een drinkfontein stimuleert ook het nemen van extra vocht. .

 

Onze kittens mogen verhuizen op een leeftijd van 14/15 weken, ze zijn dan ingeent, diverse malen ontwormd, gechipt en  preventief behandeld tegen vlooien. Natuurlijk verhuizen onze kittens met een dierenpaspoort & gezondheidsverklaring van onze dierenarts en zijn voorzien van een stamboom van de NVvK, daarbij geven wij nog een leuk kittenpakket wanneer we het kitten komen brengen naar zijn of haar nieuwe huis. 

Natuurlijk staat daar wel wat tegenover, zo verhuizen onze kittens volgens ons kittenbeleid met een kittenovereenkomst, een garantie voor de kittenkoper en een geruststelling voor ons. Wij houden ons aan onze afspraken en dat verwachten we ook van onze kittenkopers, ook vinden we het leuk om  na de verhuizing nog eens te horen hoe het met de kittens gaat.   

Onze Coons en kittens mogen vanwege de gevaren en het verkeer niet vrij buitenlopen, een afgeschermde tuin of ren is ideaal.

Wij streven ernaar om lieve baasjes voor onze kittens te vinden waar ze gezellig en met veel liefde oud kunnen worden.  Sta er ook bij stil dat de maine coon een sociaal dier is en geen 5 werkdagen per week alleen thuis kan zijn zonder mensen of speelkameraadje om zich heen. Vanzelfsprekend zijn natuurlijk de jaarlijkse enting en preventief ontvlooien/ontwormen en het kopen van een krabpaal en speelgoed, de maine coon is van nature een boskat en moet wel kunnen spelen !

Wanneer u interesse heeft in een van onze kittens bent u van harte welkom om vrijblijvend te informeren via mail of telefoon. Vertel aub ook iets over uzelf, zijn er meer dieren, wilt u fokken etc.   Één-regel mailtjes met  " zijn er nog kittens, wat kosten ze  ? "  zijn niet echt leuk om te krijgen wanneer je serieus en liefdevol met je kittens omgaat.

 

 

 

 

© Alanocats

voor meer info, stuur vrijblijvend een mail naar info@alanocats.nl of bel ons via 06-42223726
welke planten zijn giftig voor de kat ? check www.licg.nl
Top